Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Korvgryta

En billig middagsrätt utan svårhittade ingredienser. Korvgrytan innehåller förutom korv även potatis, morötter och majs och är smaksatt med senap. Servera med bröd och sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatis, morötter och lök i bitar. Koka upp 1 liter vatten med buljongtärningarna och senapen.
  2. Lägg i potatis, morötter och lök, låt dem koka mjuka i buljongen.
  3. Skär korven i bitar, låt majsen rinna av. Lägg i korv och majs och låt det bli varmt. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Servera med bröd och sallad.


För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och korven. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.

Näringsvärdet är beräknat inkl bröd och sallad.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 kg potatis
  • 3 morötter
  • 3 gula lökar
  • 2 buljongtärningar (grönsaks- eller hönsbuljong)
  • 4 msk senap
  • 1 1/2 kg korv
  • 2 burkar majs à 340 g
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2012 kJ / 481 kCal