Korvbröd
Vill du ge grillkvällen det där lilla extra – baka hemmagjorda korvbröd från grunden. Gästerna kommer att häpna när du ställer fram hembakta bröd från din egen ugn. Ingredienserna är enkla, och du bestämmer själv vad du vill ha till garneringen.
Ingredienser
ca 10 st
Deg
25 g färsk jäst
2 1/2 dl kall mjölk
50 g rumstempererat smör
1/2 tsk salt
ca 5 dl vetemjöl
Till garnering
1 ägg (till pensling)
vallmofrö sesamfrön, solrosfrön eller pumpakärnor
För alla
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: byt ut ägget mot vatten, mjölk eller filmjölk att pensla med.
Näringsberäkningen är gjord på torrvikten, per st inkl. ägg men exkl. frön.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi702 KJ / 168 kCal
Fett6 g
Salt0.5 g
Kolhydrater23 g
Protein4 g
Kommentarer
Vad är det som blir bättre om bröden jäser 15 minuter som bullar + 40 minuter som korvbröd jämfört med 55 minuter som korvbröd (alltså skippa att rulla bullar först)?
Ingrid
2024-03-05Ska det verkligen vara kall vätska ???!!
Monica
2023-10-24Hej Monica! Ja det stämmer. Med färsk jäst går det bra att använda kall vätska. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-10-24Överraskande gott korvbröd!
Stefan
2023-08-24