Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Korv- och böngryta med ajvar

En snabblagad korv- och böngryta med ajvar som du avnjuter tillsammans med ett gott bröd. Ajvar relish och korven - till exempel chorizo eller salsiccia - ger en härligt kryddig smak till denna mumsiga gryta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär löken i klyftor och skiva korven. Låt bönorna rinna av.
  2. Fräs lök, korv och haricots verts i matfettet i en stekpanna. Rör ner crème fraiche, ajvar och vatten, låt koka ca 5 minuter eller tills haricots vertsen blir mjuka.
  3. Vänd ner bönorna låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Strö över persiljan. Servera grytan med bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korvarna och ajvar relish. I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 rödlökar
  • 500 g kryddiga korvar t ex chorizo, salsiccia eller kabanoss
  • 2 paket kokta bönor (à ca 250 g, t ex kidney, vita eller bönmix)
  • 150 g haricots verts
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl ajvar relish
  • 1 1/2 dl vatten
  • salt och peppar
  • 3 msk hackad persilja
Lägg till i inköpslistan