Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Korv med coleslaw och mos

Den stekta korven serveras med potatismos och en hemmagjord, smalare variant på coleslaw, gjord på gräddfil, senap, morot och vitkål.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen. Stöt och vispa till ett mos tillsammans med mjölken och 2/3 av matfettet. Smaka av med salt och
    peppar.
  2. Strimla kålen grovt. Koka upp saltat vatten och häll över kålen. Låt stå 3 minuter. Häll av och skölj i kallt vatten. Låt kålen rinna av väl.
  3. Skala och grovriv moroten. Rör ihop gräddfil och senap. Blanda morot och kål med gräddfilssåsen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek korven i resten av matfettet. Servera med moset, coleslaw och sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och gräddfil samt laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett. Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g mjölig potatis
  • 2 1/2 dl mjölk (3 %)
  • 3 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 400 g vitkål
  • 1 morot
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 2 msk dijonsenap
  • 480 g sremska
  • 150 g bistrosallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2928 kJ / 702 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer