Koreansk kyckling med mandusås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Koreansk kyckling med mandusås

Soja, socker, ättikssprit och sesamfrön är bara några av de ingredienser som är typiska i mandusåsen – den typsikt koreanska sås som kycklingen i den här rätten penslas med. Kycklingen serveras med ris och grönsaker som böngroddar och morötter.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Koka ris eller annat gryn enligt förpackningens anvisning.
  3. Blanda soja, socker, ättika, chilipulver, olja och sesamfrön till en mandusås.
  4. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Stek kycklingen mitt i ugnen 20-25 minuter. Vänd då och då och pensla hela tiden med hälften av mandusåsen.
  5. Skala och skiva gurkan i tunna skivor, salta lätt. Skala och skiva morötterna tunt med en potatisskalare. Skölj böngroddarna och låt dem rinna av.
  6. Blanda grönsakerna med gräslök och resten av mandusåsen och låt marinera en stund.
  7. Servera kycklingen med grönsakerna och ris eller annat gryn.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 1/2 dl japansk soja
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit
  • 1/2 krm chilipulver
  • 1 msk olja
  • 1 msk sesamfrö
  • 900 g kycklinglår
  • 1/2 gurka
  • salt
  • 2 morötter
  • 1 burk böngroddar (à 280 g)
  • 2 msk fryst gräslök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2705 kJ / 646 kCal