Konserverade citroner

6
2
Konserverade citroner

Ett enkelt recept på konserverade citroner. Du gör det av citroner, salt och vatten. När citronerna är färdiga kan de användas som smaksättare till exempelvis fisk, i grytor eller i sallader.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2004

Konserverade citroner

Ingredienser

1 portioner
citroner
salt
vatten

Gör så här

Tips

Låt 1/2-1 citron koka med i slutet av en fisk-, kyckling- eller grönsaksgryta och lyft sedan ur den. Eller skär den gula delen av skalet i tunna strimlor och tillsätt i en gryta, i couscous och sallader.

Tips 2! För variation kan man tillsätta kanel och/eller lagerblad i glasburken med citroner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Redaktionen

2013-12-04

Hej Lena! Tråkigt att höra, men ett tips är att använda ekologiska citroner eftersom de har tunnare skal än konventionellt odlade citroner.

Lena

2013-11-22

Det funkar inte. Har försökt två gånger med samma resultat. Citronerna blir inte konserverade, skalen förblir hårda och inte alls lika de man köper i Egypten och Marocco. Jag skulle tro att man behöver koka citronerna i saltet och vattnet. Återkommer när jag prövat.