Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kolja med tartarsås och broccoli

Såsen får sin krämighet från majonnäs och smak från rödlök, cornichons och persilja. Fisken steker du gyllenbrun innan du serverar den med kokt potatis, krispig broccoli och tartarsåsen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen i extra mycket vatten.
  2. Ansa broccolin, koka den mjuk med potatisen när det återstår ca 3 minuter av koktiden.
  3. Tartarsås: Skala löken, hacka den, avrunna cornichons och persilja. Blanda allt med majonnäsen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek koljan i smöret i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  5. Till servering: Servera koljan med tartarsås, broccoli, sallad och potatis.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 250 g broccoli
Tartarsås
  • 1/2 rödlök
  • 1 dl cornichons
  • 1/2 kruka persilja
  • 2 dl majonnäs
  • salt
  • peppar
  • ca 600 g koljafilé
  • 2 msk smör
Till servering
  • 1 huvudsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3096 kJ / 738 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept