Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kolja med lökkonfit och tomat

Kolja är en torskfisk med riktigt god smak. Passar utmärkt som fiskbiff, i matiga grytor eller som här, ugnsbakad med härliga tillbehör. Riktigt festlig blir koljan tillsammans med lökconfit och körsbärstomater. En fräsch favorit som uppskattas av hela familjen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt. 
  3. Blanda potatis och olja i en bunke och krydda med salt och peppar. Häll ut på den varma plåten och rosta tills potatisen är mjuk och gyllenbrun, ca 25 minuter. 
  4. Lökconfit: Skala och skiva löken. Stek löken i smör och olja på medelvärme i en vid kastrull tills de är mjuka och bruna, ca 10 minuter. Rör om då och då. Krydda med salt.
  5. Tillsätt timjan, vin, vatten och vinäger och koka ca 5 minuter tills nästan all vätska kokat bort. Halvera tomaterna och vänd ner dem i löken. Smaka ev. av med salt.
  6. Skär fisken i bitar, lägg i en ugnssäker form och krydda med salt. Fördela lökblandningen på fisken och sätt in formen mitt i ugnen tills fisken är genomstekt, ca 15 minuter. 
  7. Till servering: Servera fisken med rostad potatis och sallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis (gärna amandine)
  • 1 msk rapsolja
  • salt
  • svartpeppar
Lökconfit
  • 2 gula lökar
  • 2 rödlökar
  • 50 g smör
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk timjan
  • 1 dl rött matlagningsvin
  • 1/2 dl vatten
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 125 g körsbärstomater
  • ca 600 g koljafilé
Till servering
  • blandsallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2276 kJ / 545 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB