Kokt rimmad fläsklägg med rotmos

20
5
Kokt rimmad fläsklägg med rotmos

En älskad husmansrätt! Genom att koka benfri rimmad fläsklägg med lök, morot, kryddpeppar och lagerblad får du en suverän buljong att smaksätta rotmoset med. Ett rotmos med betoning på morötter, följt av kålrot och potatis.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Kokt rimmad fläsklägg med rotmos

Ingredienser

4 portioner

Fläsklägg

1
gul lök
1/2
morot
ca 1200 g
benfri rimmad fläsklägg
6
kryddpepparkorn
1
lagerblad

Rotmos

350 g
morötter
150 g
kålrot
250 g
potatis
3 dl
buljong från fläskläggen
-
salt

Buljong till servering

3 dl
buljong från fläskläggen
2 msk
grov skånsk senap
40 g
smör
1 dl
hackad kruspersilja

Till servering

grovkornig senap

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Caroline

2021-03-15

En av våra favoriter här hemma! Ibland byter vi ut kålroten mot rotselleri, det går precis lika bra.

Anders

2021-01-29

Helt fel att använda benfri fläsklägg, det blir helt i onödan mindre smakrikt!

Per

2021-01-23

Mums! Jag saltade också kokvattnet t fläskläggen

Näringsvärde per portion

Energi 2497 KJ / 597 kCal
Fett 26 g
Salt 5.27 g
Kolhydrater 23 g
Protein 64 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept