Kokt kycklingfilé med rotfrukter och skummig persiljesås

Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Kokt kycklingfilé med rotfrukter och skummig persiljesås

Denna goda, kokta kycklingfilé med rotfrukter och skummig persiljesås passar perfekt till middag. Låt kyckling och rotfrukter koka och gör den mumsiga, krämiga såsen före du lägger allt i skålar och serverar. Både mättande och smakrikt!

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingfiléer
1 gul lök
1 morot
1 persiljerot
100 g kålrot
4 potatisar
1 vitlöksklyfta
1 l vatten
1 kycklingbuljongtärning
6 vitpepparkorn
3 lagerblad
1 tsk salt

Skummig persiljesås

buljong (från rotsakskoket)
1 dl grädde
saft från 1/2 citron
1 dl persilja (hackad)
1/2 tsk salt
1 tsk socker

Gör så här

00:10:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Ja, såsen var tunn. Vi gjorde två kycklingfiléer till full sats rotsaker och sås. Såsen och rotfrukterna som blev över från lunchen mixade vi till en fantastiskt god soppa till kvällsmat.

    Per

  • Smakerna är fina men såsen lite tunn. Nästa gång kommer vi att ändra på två sätt: Grilla kycklingfiléerna för sig samt reducera såsen. Men som sagt: Smakerna var fina. Gott var det.

    Hedvig

Testa liknande recept

  • Korvgryta med kummin
    Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sesamdressad råkostsallad
    Betyg 4.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rotfruktsgryta med kryddig korv
    Betyg 3.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rotfruktsgryta med timjan
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad