Kokos- och hallonstubbe 

122
7
Kokos- och hallonstubbe 

Fluffig rulle på spröd maräng, vispad grädde och somriga hallon. Få till en proffsig rulle genom att spritsa ut marängen i täta strängar till en rektangulär botten. Marängen fylls med rostad kokos och är både frasig och härligt seg.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013

Kokos- och hallonstubbe 

Ingredienser

10 bitar
6
äggvitor
3 dl
socker
3 1/2 dl
riven kokos
4 msk
potatismjöl

Fyllning

4 dl
vispgrädde
250 g
hallon (färska eller frysta)

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot vispbar havre- eller sojabaserad gräddersättning.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 10 bitar.

Vad tyckte du om receptet?

122

Kommentarer

Love

2017-06-08

Jag gör denna som ett nötfritt alternativ till budapestrulle. Med kokosgrädde, sötad med honung istället för socker och fylld med persika, aprikos eller mandariner blir den supergod och fräsch.

Cecilia

2016-09-14

Den är verkligen supergod! Någon som gjort den som en tårta med bottnar med fyllning emellan?

Redaktionen

2016-01-11

Hej Kristin! Vi skulle inte rekommendera att frysa stubben. Annat vore det om det var en rulltårta, men det är det ju inte… Däremot går det bra att förbereda bottnen och förvara inplastad i rumstemperatur ca tre dagar innan man fyller den och rullar ihop.Lycka till! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 988 KJ / 236 kCal
Fett 10 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 31 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept