Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kokos- och hallonstubbe 

Fluffig rulle på spröd maräng, vispad grädde och somriga hallon. Få till en proffsig rulle genom att spritsa ut marängen i täta strängar till en rektangulär botten. Marängen fylls med rostad kokos och är både frasig och härligt seg.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Så här gör du- texten är avsedd för 10 bitar.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Ta fram ev frysta hallon.
  3. Rosta 2 1/2 dl av kokosen i en stekpanna under omrörning. Ta från värmen.
  4. Vispa äggvitorna med 1 dl av sockret till en maräng. När marängen är fast och glansig så häll i resten av sockret och vispa ytterligare 2 minuter.
  5. Blanda rostad kokos och potatismjöl. Vänd ner blandningen i marängen.
  6. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  7. Spritsa smeten i långa strängar tätt bredvid varandra. Spritsa så att strängarna går parallellt längs med plåtens långsida. Eller bred ut smeten till en rektangel, ca 30 x 40 cm.
  8. Strö över resten av kokosen.
  9. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Marängen ska inte bli för torr.
  10. Ta ut plåten och vänd över bottnen på ett nytt bakplåtspapper. Dra av papperet från bottnen och låt den svalna. Om bottnen känns fuktig kan du grädda den ytterligare 5 minuter liggande upp och ner.
  11. Fyllning: Vispa grädden fast. Bred ut grädden över marängbottnen. Sprid ut hallonen.
  12. Rulla till en fast rulle med hjälp av papperet. Se till att skarven hamnar nedåt så håller rullen ihop.
  13. Ställ i kylen fram till servering. Servera som hel stubbe eller som bakelser.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot vispbar havre- eller sojabaserad gräddersättning.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 10 bitar
  • 6 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 3 1/2 dl riven kokos
  • 4 msk potatismjöl
Fyllning
  • 4 dl vispgrädde
  • 250 g hallon (färska eller frysta)
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 988 kJ / 236 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept