Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Kokos- och chokladglass

Ett enkelt recept på hemgjord krämig glass som inte kräver glassmaskin. Glassen görs på kokosmjölk, kondenserad mjölk och kakao eller mörk choklad.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 5 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop kokosmjölk, kondenserad mjölk och kakao eller smält mörk choklad. Häll i en form och frys i minst 6 timmar.
  2. Topping: Toppa med kokos, hackade nötter eller choklad.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Näringsvärdet är per dl räknad med kakao och utan topping.

Ingredienser

Portioner: 5 dl
  • 1 burk kokosmjölk (à ca 400 ml)
  • 1 burk kondenserad mjölk (à ca 400 g)
  • 4 msk kakao eller smält mörk choklad (4 msk motsvarar 100g choklad)
Topping
  • kokos, hackade nötter eller hackad choklad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1985 kJ / 475 kCal