Köfte med morots- och mandelsallad
Köfte med morots- och mandelsallad är en fräsch rätt med varierade smaker. Köften kryddas med spiskummin och cayennepeppar för att få en distinkt smakupplevelse. För att behålla den saftiga konsistensen steks de färdigt i ugnen. Avnjut med en ljummen sallad och en sval vitlöksyoghurt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2015
Ingredienser
Köfte
Sallad
Yoghurt
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri couscous, ris eller quinoa. Använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd mjölk och matyoghurt utan laktos. Använd laktosfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut yoghurt till soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkproteinfritt ströbröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En fundering: varför skriver ni kofta när det heter Köfte?? 🤔 turkiska biffar som är förbaskat goda, för övrigt 😉
Joakim
2020-05-04Hej Joakim! Det var en bra fundering som du dessutom har det rätta svaret på! ;) Tack för att du uppmärksammade felstavningen för oss, vi har nu ändrat till rättens rätta namn. Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-05-05Jättegott! Lagat det två gånger o lika gott båda gångerna. Använde vanlig couscous istället för pärlcouscous. Lägg till lite mer av kryddorna o de blir mums!
Lina
2015-11-02Vi kryddade färsen med mer kryddor än som stod i receptet, och ändå tyckte hela familjen att de blv väldigt smaklösa. Blandade inte ihop allt utan serverade det var för sig. Gott, men inte speciellt spännande.
Titti
2015-02-19