Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Knallgrön sommarsoppa med rostad paprika

En mumsig färgrik soppa med smak av oregano och andra fräscha kryddor. Rödlök och spenat utgör grunden i soppan som du garnerar med vacker paprika. Rätten kan avnjutas en varm sommardag såväl som en mysig hemmakväll.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, hacka och fräs löken och vitlöken i lite olja. Häll ner de väl sköljda, färska spenatbladen. Vänd runt detta någon minut och häll sedan på grönsaksbuljongen. Låt det hela koka 1-2 minuter.
  2. Mixa soppan så fort den svalnat något tillsammans med kryddgrönt. Smaka av med örtsalt och vitpeppar. Servera varm eller kall.

Tips

Grilla bitar av röd och gul paprika 3-4 minuter på varje sida. Skär dem i strimlor och toppa soppan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul- eller rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 l färska spenatblad
  • 1 l grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 kruka ruccolasallad, basilika, timjan, oregano eller körvel
  • örtsalt
  • vitpeppar
Lägg till i inköpslistan