Knäckig äppelpaj | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Knäckig äppelpaj

Knäckig äppelpaj är en paj med perfekt konsistens och en smak som känns himmelsk. Äppelpajens ingredienser består av äpplen, socker och vetemjöl. Äppelpajen är färdig efter 20 minuter i ugnen.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skölj äpplena, ta ur kärnhusen. Skär äpplena i grova klyftor, skalet får gärna vara kvar. Lägg dem i en ugnssäker form.
  3. Blanda mjölet med sockret och strö detta över klyftorna. Skiva det kalla smöret med osthyvel och täck äpplena helt.
  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. När äpplena fått fin färg är pajen klar!

Ingredienser

Portioner: 6
  • 6 medelstora höstäpplen
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 100 g smör
Lägg till i inköpslistan