Knäckebröd | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Knäckebröd

Gör ditt egna knapriga knäckebröd som du kan servera till sillen eller på buffébordet. Knäckebröden kryddas med kummin och blir supergoda efter att du gräddat dem i ugnen.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken. Blanda med kryddor och vetemjöl.
  2. Rulla 20 små bullar (för 20 bröd) och lägg på skärbräda. Täck med plastfolie. Låt bullarna jäsa 20-30 minuter i kylskåpet.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Vänd bullarna i rågmjöl och kavla dem tunt. Picka med en gaffel. Degen blir lös, men så ska det vara. Grädda dem 8-10 minuter.

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten.
Gör mjölkfri: byt mjölken mot laktosfritt alternativ eller mjölkfritt, tex Solhavre.

Tips

Knäckebrödet är även gott att grädda i bara 5 minuter - då blir det som segt tunnbröd.

Ingredienser

Portioner: 20 bröd
  • 50 g färsk jäst
  • 5 dl mjölk (ljummen)
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk stött kummin
  • 9 dl vetemjöl
  • 3 dl rågmjöl till utbakning
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 560 kJ / 134 kCal
Läs mer om näringsvärden