Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Klassiska mandelkubbar

Ett inte allt för krångligt recept på klassisk mandelkubb som passar perfekt att servera som fikabröd. Du gör kubb av bland annat smör, socker, mandel, mjölk och grädde. Kakorna är mångas favorit till kaffet!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 stycken portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rör smör och socker poröst. Riv bittermandlarna fint. Tillsätt dem och mjölken. Arbeta in hjorthornssaltet och mjölet till en smidig deg.
  3. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela i 2 delar. Rulla varje del till en 3 cm tjock längd. Platta till dem något och dela varje längd i 15 bitar (för 30 stycken).
  4. Pensla kubbarna lätt med grädde och vänd dem i pärlsocker och hackad mandel. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt eller på smord plåt.
  5. Grädda kubbarna mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt kallna på galler utan bakduk.

För alla

Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, laktosfri mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risbaserad ersättning. Byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddersättning.

Ingredienser

Portioner: 30 stycken
  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 9 bittermandlar
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk hjorthornssalt
  • ca 8 dl vetemjöl
  • 2 msk vispgrädde
  • 1/2 dl pärlsocker
  • 1/2 dl hackad mandel
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?