Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Klassiska köttbullar

Ett mumsigt recept på klassiska köttbullar! Du gör köttbullarna av bland annat lök, smör, ströbröd, mjölk, färs, ägg och honung. Barnens favorit! Servera med exempelvis pasta eller potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek finhackad lök i smör tills den är glansig och genomskinlig utan att den tar färg. Låt svalna.
  2. Låt ströbröd svälla i mjölk.
  3. Blanda färs med lök, ströbrödsblandningen, ägg, honung, malen kryddpeppar, salt och vitpeppar till en jämn och smidig färs.
  4. Forma färsen till valnötsstora bollar. Stek i omgångar i en het panna med smör och rapsolja.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på ströbrödet för samtliga allergener.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risdryck.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl finhackad lök
  • 1 msk smör
  • 1 dl ströbröd
  • 2 dl mjölk
  • 500 g färs
  • 1 ägg
  • 1 msk honung
  • 2 krm malen kryddpeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • smör och rapsolja till stekning
Lägg till i inköpslistan