Grytstek

Betyg 3 av 5.
228 personer har röstat
7
Grytstek

Grytstek är långkok som du gör av bland annat fransyska eller innanlår, lök, sirap och grädde. Servera grytsteken med kokt potatis, morötter och gärna svartvinbärsgélé.

Grytstek

Ingredienser

4 portioner
smör att steka i
800 g  nötkött (fransyska eller innanlår)
1 tsk  salt
1 krm  peppar
1   lök
5   ansjovisfiléer + 4 msk ansjovisspad (för 4 port)
1 msk  sirap
1 - 1 1/2 tsk  ättiksprit (12%)
1   lagerblad
5   kryddpepparkorn
5   vitpepparkorn
3 - 3 1/2 dl  vatten
3 msk  vetemjöl + 3 msk vatten (för 4 port)
1 1/2 dl  vispgrädde
smör

Till servering

kokt potatis
kokta morötter
inlagd pressgurka
svartvinbärsgelé

För alla

Gör glutenfri: byt ut mjölet mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddersättning och använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
228 personer har röstat

Kommentarer

Vad jag kallar slottstek. Mumma. Fast jag använder högrev. Bästa styckningsdelen på hela djuret, enligt mitt tycke. Fransyska kommer inte över tröskeln. Sån är jag.

Mona

2023-11-19

Härlig söndagsmat.

Aina

2022-10-05

Underbar söndagsmat.

Christer

2021-03-14

Testa liknande recept

Sjömansbiff med hetta
Betyg 2.9 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Porterstek
Betyg 3.8 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Rostat surdegsbröd med kalvstek och stuvad spetskål
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vårig älggryta
Betyg 2.6 av 5.
52 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Minutbiff med rostad potatis och gurkröra
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga