Kladdkaka utan ägg | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Kladdkaka utan ägg

Kladdkaka är alltid rätt, men kan det bli bättre än att kombinera apelsin och kakao? En äggfri kladdkaka är lika enkel att laga som god att äta. Passar året om, men dekorera gärna med färska fikon och klyftad apelsin så får du en härligt julig känsla.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj eller spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar).   
  3. Rör ihop smör, socker, vaniljsocker och salt. 
  4. Skölj apelsinen, riv skalet och pressa ur saften. Blanda mjöl och kakao.  Tillsätt mjölblandningen, apelsinskalet och -saften, rör ihop till en smet. Bred ut den i formen.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. 
  6. Låt kakan svalna i formen på ett galler. Lossa runt kakans kant med en kniv medan den fortfarande är varm.
  7. Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras.

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Tips

Garnera gärna med färska fikon, apelsinklyftor och mynta.

Ingredienser

Portioner: 12
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk flingsalt
  • saft och rivet skal av 1 apelsin (1 apelsin motsvarar ca 3/4 dl saft)
  • 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
  • 4 msk kakao
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 942 kJ / 225 kCal