Kladdkaka utan ägg

413
8
Kladdkaka utan ägg

Kladdkaka är alltid rätt, men kan det bli bättre än att kombinera apelsin och kakao? En äggfri kladdkaka är lika enkel att laga som god att äta. Passar året om, men dekorera gärna med färska fikon och klyftad apelsin så får du en härligt julig känsla.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Kladdkaka utan ägg

Ingredienser

12 portioner
200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk flingsalt
saft och rivet skal av 1 apelsin (1 apelsin motsvarar ca 3/4 dl saft)
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
4 msk kakao

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Tips

Garnera gärna med färska fikon, apelsinklyftor och mynta.

Vad tyckte du om receptet?

413

Kommentarer

Emma

2022-05-21

Blev inte alls bra, gjorde om den två gånger, men blir bara rinnig!

Lisa

2021-05-19

Mycket god, påminner om marabous apelsinkrokant. Bröade med kokos, god kombo.

Olivia

2021-02-08

Alltså NEJ! Smöret bara rann ur formen efter 15 min i ugnen. Katastrof!

Näringsvärde per portion

Energi 942 KJ / 225 kCal
Fett 14 g
Salt 2.51 g
Kolhydrater 22 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden