Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Kladdkaka i mugg "mug cake"

Sött, chokladigt och kladdigt. Det finns en anledning till att kladdkaka är ett av de mest populära bakrecepten i Sverige. Här är en snabbvariant som görs i en mugg i mikron, även kallad mug cake. Håll bara koll på tiden och smeten, så den inte rinner över. Mer populära kladdkakerecept .

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda alla ingredienser i en skål till en jämn smet. 
  2. Häll chokladsmeten i 2 muggar (för 2 portioner), men fyll dem inte till mer än hälften.
  3. Kör muggarna på full effekt i mikron. Börja med 1 minut, kör sedan 20 sekunder i taget - passa noga!
  4. Servera gärna med en klick vispad grädde eller en kula vaniljglass.

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och laktosfritt smör.
Gör mjölkfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 4 msk majsstärkelse (maizena)
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 4 msk strösocker
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 2 msk kakao
  • 4 msk nötkräm av nutellatyp
  • 3 msk mjölk
  • 3 msk smält smör
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2304 kJ / 551 kCal