Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Kirresill, inlagd sill, kaviargravad strömming, Nils-Emils strömmingslåda med gravlax

Tycker du om sill och strömming? I så fall har du flera superrecept här nedanför! Du hittar bland annat tips på hur kan laga till inlagd sill, kaviargravad strömming och strömmingslåda med gravlax.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats av varje sort portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Kirresill

  1. Skär sillen i tärningar och sedan tomaterna och äggen i klyftor.
  2. Blanda chilisås och majonnäs.
  3. Vänd försiktigt samman sill, tomat och ägg med chili- och majonnässåsen. Servera med sallad och gärna endivblad.


Inlagd sill

  1. Koka upp ingredienserna till ättikslagen och låt den därefter kallna.
  2. Lägg de väl avrunna sillfiléerna i lagen. Låt stå i kyl i minst ett dygn.
  3. Servera sillen skuren i bitar i lite klar lag. Garnera med rödlökar i ringar och ett par krossade kryddpepparkorn.


Kaviargravad strömming

  1. Dra av skinnet på strömmingsfiléerna. Blanda lagen och slå den över strömmingen. Låt stå ca 12 timmar.
  2. Ta upp strömmingen och låt den rinna av väl.
  3. Blanda samman ingredienserna till såsen. Lägg försiktigt ned strömmingsfiléerna i såsen och låt dra i 6-8 timmar.


Nils-Emils strömminglåda med gravlax

  1. Sätt ugnen på 200-225°C.
  2. Smörj en ugnssäker form. Salta den lite i botten.
  3. Rulla strömmingsfiléerna med skinnsidan utåt. Lägg dem i formen. Strö över den finstrimlade laxen. Krydda med några varv vitpeppar från kvarnen.
  4. Blanda senap, grädde och hackad dill. Slå såsen över strömmingsruladerna.
  5. Grädda i ugnen ca 25 min.

Ingredienser

Portioner: 1 sats av varje sort
Kirresill
  • 2 matjessillfiléer
  • 2 tomater
  • 2 hårdkokta ägg
  • 2 msk chilisås
  • 1 dl majonnäs
  • sallad
  • ev endiveblad
Inlagd sill
  • 4 urvattnade sillfiléer
Ättikslag till Inlagd sill
  • 1/2 dl ättika (12%)
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 rödlök i skivor
  • 8 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
Garnering till Inlagd sill
  • 1 liten rödlök i ringar
  • 2 krossade kryddpepparkorn
Kaviargravad strömming
  • 600 g strömmingsfilé
Lag till Kaviargravad strömming
  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 1 msk salt
Sås till Kaviargravad strömming
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk svensk senap
  • 3 msk smörgåskaviar
  • 15 krossade vitpepparkorn
  • 1/2 finhackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 dl finhackad dill
Nils-Emils strömmingslåda med gravlax
  • 600 g strömmingsfilé
  • 200 g finstrimlad gravlax
  • 1 1/2 dl svensk senap
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 stor knippa finhackad dill
  • salt
  • vitpeppar (från kvarnen)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer