Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Katarinas vaniljbullar

Dessa smarriga vaniljbullar gör du på vetebullsdeg och fyller med en blandning av smör, socker och vaniljsocker. På de saftiga vaniljbullarna strör du sötmandel och pärlsocker innan gräddning och när bullarna svalnat får de en glasyr på florsocker.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37°C. Rör ut jästen i mjölken.
  2. Häll i socker, kardemumma och salt. Blanda i nästan allt vetemjöl. Knåda till en smidig deg. Låt den jäsa till dubbel storlek under en handduk, ca 40 minuter.
  3. Rör ihop fyllningen.
  4. Dela degen i 2 bitar (för 30 st), kavla ut dem till 2 fyrkanter (ca 3 mm tjocka). Bre fyllningen på fyrkanterna. Rulla ihop och skiva rullarna i 2 cm tjocka skivor. Lägg bullskivorna på en bakpappersklädd plåt eller i stora bullformar. Låt dem jäsa till dubbel storlek, ca 20 minuter.
  5. Sätt ugnen på 225°C. Pensla bullarna med ägg, strö på sötmandel och pärlsocker. Grädda bullarna gyllenbruna i 10-12 minuter. Låt dem svalna på galler.
  6. Rör ihop glasyren, ringla den över bullarna.

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och mjölkdryck.
Gör mjölkfri: välj mjölkfritt matfett och byt ut mjölk mot mjölkfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget och använd i stället t ex filmjölk eller mjölk till penslingen. Penslingen kan även helt uteslutas, eftersom bullarna dekoreras med glasyr.

Näringsvärdet är beräknat per styck.

Ingredienser

Portioner: 30 st
  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 1 krm salt
  • ca 15 dl vetemjöl
Fyllning
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 1/2 dl vaniljsocker
Till pensling
  • 1 ägg
  • 4 msk hackad sötmandel
  • 4 msk pärlsocker
  • 4 1/2 tsk vatten
Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 4 1/2 tsk vatten
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 959 kJ / 227 kCal