Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kassler med mild chilibulgur

När du kokar bulgurn med en klick sambal oelek får du extra smak på grynen. Det blir himla gott tillsammans med en snabb wok av strimlad kassler, purjo, färsk ingefära och pak choi. Woken och bulgurn blandas ihop och serveras med en sval röra av gräddfil med sweet chili.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 7, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen med sambal oelek i vattnet.
  2. Ansa och skiva purjon. Skär kasslern i strimlor. Strimla det vita på pak choien. Skala och riv ingefäran.
  3. Fräs purjo, kassler och pak choi i oljan i en stor stek- eller wokpanna. Krydda med ingefära, salt och peppar.
  4. Blanda gräddfil och sweet chili. Smaka av med salt.
  5. Vänd ner bulgurn i kasslerblandningen och blanda ner det gröna på pak choien. Servera med gräddfilssåsen.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port bulgur
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1/2 purjolök
  • ca 500 g kassler
  • 250 g pak choi
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 3 msk sweet chili
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1867 kJ / 447 kCal