Kassler caprese med basilikapotatis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kassler caprese med basilikapotatis

Bjud din familj på en middag med italienska inslag! Kassler varvas med skivor av tomater och mozzarella som sedan får gotta till sig i ugnen. Till denna annorlunda caprese serverar du ett fluffigt potatismos blandat med gräddfil och basilika.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Skiva kassler, tomater och mozzarella.
  4.  Varva kasslern med tomaterna och mozzarellan i en ugnssäker form. Sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter tills osten smälter. Mal över svartpeppar.
  5. Mosa potatisen grovt och rör ner gräddfil, olivolja och basilika. Smaka av med salt.
  6. Servera kassler caprese med basilikapotatisen.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein men är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: lite mozzarella kan ev tålas, använd laktosfri gräddfil.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g mjölig potatis
  • 600 g kassler
  • 2 tomater
  • 2 förp mozzarella (à 200 g)
  • svartpeppar
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk hackad basilika
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2690 kJ / 643 kCal