Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Karolinas lata sommarfrallor

Med dessa rågsiktsfrallor får du ett lyxigt bidrag till frukostbordet. Då degen förbereds dagen innan går det snabbt och enkelt att förbereda sommarfrallorna på morgonen för att sedan kunna njuta av nybakat bröd till frukost.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 14 frallor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ut jäst i kallt vatten i en bunke. Tillsätt honung, olivolja, salt och rågsikt. Blanda ihop degen. Täck med handduk och ställ i kylen över natten.
  2. Sätt ugnen på 225°C på morgonen.
  3. Ta fram degen och häll ut den på rejält mjölat bakbord, knåda inte. Häll över lite mjöl, skär i bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda ca 20 minuter.

Tips

Hemligheten är kall vätska och att degen får jäsa långsamt i kyla över natten. Degen ska vara kladdig.

Ingredienser

Portioner: 14 frallor
  • 1/2 paket jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 1 msk honung
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 12 dl rågsikt

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

ICA återkallar ICA Vegonuggets med krispig majspanering Läs mer