Kalljästa frallor
Med dessa kalljästa frallor med rågsikt får du ett lyxigt bidrag till frukostbordet. Då degen förbereds dagen innan går det snabbt och enkelt att förbereda frallorna på morgonen för att sedan kunna njuta av nybakat bröd till frukost eller som lata sommarfrallor på semestern.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011
Ingredienser
14 frallor
1/2 förp färsk jäst (1/2 förp motsvarar 25 g)
5 dl kallt vatten
1 msk honung
1 msk olivolja
2 tsk salt
11 dl rågsikt (11 dl motsvarar ca 600 g)
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.
Näringsvärdet är beräknat per fralla.
Gör så här
Tips
Hemligheten är kall vätska och att degen får jäsa långsamt i kyla över natten. Degen ska vara kladdig.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi702 KJ / 168 kCal
Fett2 g
Salt1 g
Kolhydrater32 g
Protein4 g
Kommentarer
Hej! Jag är nyfiken på om man kan få veta hur mycket näringsvärde det är per fralla på ett ungefär? Hittar det på era sommarfrallor men inte på dessa. /Ulrika
Ulrika
2024-04-07Hej Ulrika! Nu finns näringsvärdet i receptet, beräknat per fralla. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-04-12Kan man frysa degen om man inte vill grädda så många på en gång?
Elisabet
2024-04-01Kan man ta torrjäst istället?
Ulla
2024-03-16Hej Ulla! Ja, det går fint! Blanda jästen med de torra ingredienserna och sen låter du degen stå framme i en timme innan du sätter in den i kylen. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-03-18