Karljohansvampsoppa med balsamvinäger är en krämig och fyllig soppa som värmer på kalla vinterdagar. Schalottenlök, vispgrädde och hönsbuljong är några av ingredienserna som gör soppan så smakrik.
Ingredienser
4 portioner
30
g
torkad karljohanssvamp
2
schalottenlökar
2
msk
olivolja
8
dl
hönsbuljong eller svampbuljong
2
dl
mjölk
2
dl
visp- eller matlagningsgrädde
1
tsk
balsamvinäger
salt och peppar
Garnering
färska örter och svamp
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen. Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: välj laktosfria alternativ av mjölk och grädde. Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.Näringsberäkningen är inkl. garnering.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
13
2 st
Kommentarer
Gunilla
2014-10-22
Litet tunn. Mindre vätska eller litet mer svamp. Annars bra recept. En slurk portvin eller sherry gör inte heller soppan sämre.
Marianne
2014-08-28
Mycket god, blir härligt fluffig med stav mixen. Det finns massor av Karl Johan svampar i skogen, passa på.
Kommentarer
Gunilla
2014-10-22Litet tunn. Mindre vätska eller litet mer svamp. Annars bra recept. En slurk portvin eller sherry gör inte heller soppan sämre.
Marianne
2014-08-28Mycket god, blir härligt fluffig med stav mixen. Det finns massor av Karl Johan svampar i skogen, passa på.