Karljohansvampsoppa med balsamvinäger

13
2
Karljohansvampsoppa med balsamvinäger

Karljohansvampsoppa med balsamvinäger är en krämig och fyllig soppa som värmer på kalla vinterdagar. Schalottenlök, vispgrädde och hönsbuljong är några av ingredienserna som gör soppan så smakrik.

Karljohansvampsoppa med balsamvinäger

Ingredienser

4 portioner
30 g torkad karljohanssvamp
2 schalottenlökar
2 msk olivolja
8 dl hönsbuljong eller svampbuljong
2 dl mjölk
2 dl visp- eller matlagningsgrädde
1 tsk balsamvinäger
salt och peppar

Garnering

färska örter och svamp

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria alternativ av mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.Näringsberäkningen är inkl. garnering.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Gunilla

2014-10-22

Litet tunn. Mindre vätska eller litet mer svamp. Annars bra recept. En slurk portvin eller sherry gör inte heller soppan sämre.

Marianne

2014-08-28

Mycket god, blir härligt fluffig med stav mixen. Det finns massor av Karl Johan svampar i skogen, passa på.

Näringsvärde per portion

Energi 1296 KJ / 310 kCal
Fett 29 g
Salt 2 g
Kolhydrater 8 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden