Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Karljohansvampsoppa med balsamvinäger

Karljohansvampsoppa med balsamvinäger är en krämig och fyllig soppa som värmer på kalla vinterdagar. Schalottenlök, vispgrädde och hönsbuljong är några av ingredienserna som gör soppan så smakrik.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg den torkade karljohanssvampen i vatten en stund så att den blir mjuk. Krama sedan ur svampen.
  2. Skala och finhacka löken. Bryn den tillsammans med svampen i olivolja till gyllenbrun färg.
  3. Tillsätt buljong, mjölk och grädde och låt det koka ca 10 minuter.
  4. Mixa soppan i en matberedare eller med en stavmixer.
  5. Rör ner balsamvinäger och smaka av med salt och peppar.
  6. Garnera med färska örter och nystekt svamp.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria alternativ av mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.

Näringsberäkningen är inkl. garnering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 30 g torkad karljohanssvamp
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk olivolja
  • 8 dl hönsbuljong eller svampbuljong
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl visp- eller matlagningsgrädde
  • 1 tsk balsamvinäger
  • salt och peppar
Garnering
  • färska örter och svamp
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1296 kJ / 310 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer