Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Kardemummabullar

Recept på förtjusande bullar med kardemumma. Kardemummabullarna gör du av bland annat smör, mjölk, jäst, socker och mjöl. Gör en utsökt fyllning av smör, kanel, socker och sötmandel. Garnera med mandelspån och pärlsocker.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smöret. Häll i mjölken och värm den till 37ºC. Smula jästen i en bunke och häll över degspadet. Rör tills jästen löst sig.
  2. Tillsätt kardemumma, salt, socker och det mesta av vetemjölet. Knåda till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i ca 40 minuter.
  3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och kavla ut det till en rektangel, ca 40x60 cm (för 30 st).
  4. Fyllning: Pensla på smält smör och strö på kanel, socker och hackad mandel. Rulla ihop. Skär rullen i 2 cm tjocka skivor.
  5. Lägg dem i bullformar med snittytan uppåt, och ställ dem på en plåt. Låt jäsa i ca 30 minuter.
  6. Sätt ugnen på 250ºC.
  7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på mandelspån och pärlsocker. Grädda i ca 10 minuter.

För alla

Kardemummabullar innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör äggfri: uteslut äggpenslingen och pensla i stället de nygräddade bullarna med smält smör och doppa dem i strösocker.

Ingredienser

Portioner: 30 st
  • 125 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 msk grovt stött kardemumma
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl socker
  • 1 1/2 l vetemjöl
  • ev ägg till pensling
  • pärlsocker och mandelspån till garnering
Fyllning
  • 100 g smält smör
  • 4 msk malen kanel
  • 4 msk socker
  • 100 g hackad sötmandel
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer