Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kanelsnurror eller gifflar

Allas favoritbullar. Lättbakade mjuka och goda kanelsnurror med väldoftande fyllning av vaniljsocker och kanel. Prova gärna varianten att baka gifflar istället för snurror!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 stycken portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull, tillsätt mjölken och ljumma till 37°C. Rör ut jästen med degspadet. Tillsätt socker, salt och nästan allt vetemjöl och arbeta till en smidig deg. Strö lite mjöl över degen och täck med en bakduk. Låt jäsa ca 30 minuter.
  2. Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
  3. Tag upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den, eventuellt med resterande mjöl.
  4. a) Snurror: Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en avlång platta. Bred på fyllning och rulla ihop degen. Skär varje rulle i bitar. Lägg dem på bakplåtspapper eller i pappersformar.
    b) Gifflar: Dela degen i tre delar. Kavla ut varje del till en rund kaka ca 24 cm i diameter. Skär eller sporra ut varje del till 6 eller 8 trekanter. Lägg en klick fyllning på varje trekant. Rulla ihop dem från den breda sidan. Lägg gifflarna på plåt med bakplåtspapper.
  5. Låt bullarna jäsa övertäckta med bakduk ca 30 minuter.
  6. Sätt ugnen på 250°C.
  7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
  8. Grädda dem mitt i ugnen 6 - 8 minuter.
  9. Låt dem kallna på galler under bakduk.

För alla

Innehåller gluten, laktos och mjölk.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkfritt: välj mjölkfritt margarin och soja- eller havrebaserat mjölkalternativ.

Ingredienser

Portioner: 20 stycken
  • 1/2 pkt jäst (à 50 g)
  • 75 g smör eller margarin
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1/2 dl socker
  • 1 krm salt
  • 6 dl vetemjöl (6 dl = 360 g)
Fyllning
  • 100 g smör eller margarin
  • 1/2 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk malen kanel
Lägg till i inköpslistan