Kanderade mandlar

10
7
Kanderade mandlar

Ett enkelt och fantastiskt recept för alla som gillar söta mandlar. Du gör kanderade mandlar av sirap, socker, salt och sötmandel. Lyxigt godis att servera till exempel vid jul.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2002

Kanderade mandlar

Ingredienser

2 dl
3 msk
ljus sirap
1 1/2 msk
socker
1/2 tsk
salt
200 g
sötmandel (200 g = 1 påse)

Gör så här

Tips

Godisvarianter
Chokladdoppade mandlar: Doppa de kanderade mandlarna i smält mörk, vit eller mjölkchoklad. Varirera man dem genom att vända vissa i kakao får man ännu fler sorter. Att doppa de kanderade mandlarna i smält choklad är ett perfekt juljobb för barnen.

Konfekt: Tryck fast en kanderad mandel på en chokladdoppad mandel så blir det till en dubbel konfektbit.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Anders

2018-11-08

Lägg ut mandlarna på en plåt med bakpapper efter ett par minuter i pannan under omrörning. In i kall ugn, dra på värmen, 175 grader, håll kollen på indikatorlampan. När den slocknar är mandlarna färdiga. Ta ut plåten och separera mandlarna. Låt svalna på plåten. Thats it, yummy!

Evelina

2016-12-21

Hade inne mandlarna på 200 grader enligt tiden det stod och dom blev helt brända. Korta tiden och temperaturen.

Sophia

2014-06-18

Hade inte ens mina halva tiden i ugnen och man kan känna en svag smak av bränt. Nästa gång blir det annat recept!

Testa liknande recept