Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Kanderade mandlar

Ett enkelt och fantastiskt recept för alla som gillar söta mandlar. Du gör kanderade mandlar av sirap, socker, salt och sötmandel. Lyxigt godis att servera till exempel vid jul.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2002
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 2 dl
  • 3 msk ljus sirap
  • 1 1/2 msk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 200 g sötmandel (200 g = 1 påse)
Lägg till i inköpslistan

Gör så här Börja laga

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rör ihop sirap, socker och salt i en stekpanna. Låt blandningen koka ihop ett par minuter.
  3. Blanda ner sötmandeln. Ställ in pannan i ugnen på mellersta falsen i ca 15 minuter (eller häll ut mandlarna på en bakpappersklädd plåt och ställ in den). Rör om med en gaffel efter halva tiden.
  4. Häll över nötterna på ett bakplåtspapper. Separera nötterna från varandra med en gaffel och låt svalna. (Var försiktig så att du inte bränner dig.)

Tips

Godisvarianter
Chokladdoppade mandlar: Doppa de kanderade mandlarna i smält mörk, vit eller mjölkchoklad. Varirera man dem genom att vända vissa i kakao får man ännu fler sorter. Att doppa de kanderade mandlarna i smält choklad är ett perfekt juljobb för barnen.

Konfekt: Tryck fast en kanderad mandel på en chokladdoppad mandel så blir det till en dubbel konfektbit.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(54)