Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kålpudding på rödkål

Ett smakfullt recept där en klassisk kålpudding på rödkål serveras. Puddingen får smak av bland annat färs, sirap och färsk persilja. Som tillbehör till kålpuddingen finns kokt potatis, krispiga salladsärtor och lingon. Duka bordet och bjud in till en riktig husmanskost, hoppas det smakar!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka potatisen.
  3. Blanda färsen med vatten, salt och peppar. Bred ut den i en ugnssäker form och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills färsens innertemperatur är 70°C.
  4. Skär bort den hårda rotstocken på kålen och skär i bitar. Bryn kålen lätt i smöret i en stor stekpanna eller gryta. Rör om så att den inte bränns. Ringla över sirapen. Salta och peppra. Häll över grädden och mjölken, låt sjuda några minuter. 
  5. Hacka persiljan.
  6. Koka salladsärterna i saltat vatten ca 3 minuter.
  7. Häll försiktigt över skyn, som bildats i formen, i kålen. Red av såsen med majsstärkelse utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar. Rör ner persiljan.
  8. Till servering: Servera kålpuddingen med såsen, kokt potatis, salladsärter och lingon.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett, grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Tips

Blanda i lite balsamicovinäger i den brynta kålen. Ta inte för mycket, smaka dig fram.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 500 g blandfärs
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 325 g rödkål
  • 2 msk smör
  • 2 msk sirap
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 kruka persilja
  • 1/2 ask salladsärtor
  • 2 tsk majsstärkelse
Till servering
  • rårörda lingon
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3143 kJ / 751 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer