Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kalles korvgryta

Falukorv kan du använda till mycket. I Kalles korvgryta får falukorven sällskap med morötter, aubergine, lök, squash och tomater. En lättlagad och aptitlig gryta som passar både till pasta och ris.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär falukorven i tärningar. Skala morötterna och löken. Skär morötterna i stora bitar. Hacka löken grovt. Skölj aubergine och squash. Skär dem i grova bitar.
  2. Fräs alla grönsaker i en panna i olja. Tillsätt korven och låt den fräsa med. Tillsätt de hela tomaterna med spad och tomatpuré. Krydda med oregano, salt och svartpeppar. Låt koka 5-10 minuter.
  3. Servera med pasta eller ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g falukorv
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 2 msk olja
  • 1 burk hela tomater (à 400 g)
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 tsk oregano
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare