Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kall vichyssoise (potatis och purjolökssoppa)

En smakrik och mild vichyssoise som serveras kall, kanske en varm sommardag. Soppan innehåller bland annat potatis, lök, purjolök och grädde som efter kokning mixas till en slät konsistens. Toppa med räkor och vackert skuren purjolök!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 (buffé) portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för 6 portioner eller 10 bufféportioner.

  1. Skala och tärna potatis, lök och vitlök. Ansa, skölj och skiva purjolöken.
  2. Fräs allt det skurna i olivolja och häll på hönsbuljong. Koka sakta i 20 minuter. Tillsätt mellangrädde och koka upp, mixa soppan slät. Koka upp igen och smaksätt med salt, peppar och lite citronsaft. Kyl ner soppan.
  3. Servera med räkor och finskuren gräslök.

Ingredienser

Portioner: 10 (buffé)
  • 2 medelstora potatisar
  • 1 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 purjolök
  • 2 msk olivolja
  • 8 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 dl mellangrädde
  • salt och peppar
  • 1 citron
Till servering
  • 30 g skalade räkor
  • 1 kruka gräslök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?