Kall rostad tomatsoppa

5
2
Kall rostad tomatsoppa

Kall soppa är utmärkt som förrätt eller lättare lunch på varmare dagar. I denna tomatsoppa får de rostade, söta tomaterna skina och tillsammans med het chili, paprika och vitlök lyfts smakerna till nya höjder.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Kall rostad tomatsoppa

Ingredienser

4 portioner
400 g
röda tomater
1
röd paprika
1/2
röd peppar (chili)
2
skalade vitlöksklyftor
1 msk
olivolja
2
skivade selleristjälkar
2 msk
olivolja
3 - 4 msk
sherryvinäger
2 tsk
strösocker
3 dl
kallt vatten
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
-
basilikablad (till garnering)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Servera gärna med en klick yoghurt eller creme fraiche och bröd.
Har du inte sherryvinäger hemma går det bra med rödvinsvinäger istället.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Andreas

2021-07-07

Detta är ju exakt samma recept som den ni kallar "rostad tomatsoppa" men där har ni nästan dubblat mängden ingredienser, vilket verkar vara den korrekta mängden då detta recept blev väldigt lite mat. Varför ändrar ni mängden i ingredienserna mellan två snudd på identiska recept där enda skillnaden är att den ena serveras varm och den andra kall?

Andreas

2021-07-07

Smaken var bra men det var väldigt lite mat för 4 personer. Om man ska ha en chans att bli mätt behöver man ta 1,5 x antalet personer som faktiskt ska äta. Så är man 4 behöver man göra soppa för 6

Redaktionen ICAse

2021-07-07

Hej Andreas! Vad roligt att du gillade smaken på soppan. Denna kalla soppa har vi räknat som en förrätt eller en lättare lunch därav är det mindre soppa. Det går ju som du skriver bra att öka upp mängderna om man vill att det ska räcka till en middag. Hälsningar Ulrika

Testa liknande recept