Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kaffeparfait

En krämig och god efterrätt får du med detta recept på kaffeparfait. Du gör parfaiten av bland annat ägg, socker, grädde och kaffe. Frys in och servera den härliga glassen till dessert!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa äggulor, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
  2. Vispa vispgrädden krämig. Rör ut pulverkaffet i kokande vatten och bland i ägg- och sockerblandningen.
  3. Vänd ner grädden. Häll i en plastfolieklädd form och täck med aluminiumfolie. Frys minst 4 timmar.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk snabbkaffepulver
  • 2 msk kokande vatten
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?