Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kabanoss med rödbetor, yoghurt och pepparrot

Korvrätt med kabanoss, en kryddig korv med slaviskt ursprung, som serveras med kokt potatis, kokta rödbetor, ruccola och en pepparrotsyoghurt. Enkelt men spännande!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta potatisen och rödbetorna. Koka dem i separata kastruller i saltat vatten.
  2. När rödbetorna är mjuka, skala dem under rinnande vatten och dela dem i mindre bitar.
  3. Blanda yoghurten med pepparrot. Smaka av med salt.
  4. Snitta korvarna i skinnet och stek dem i matfettet.
  5. Servera korven med potatis, rödbetor, ruccola och pepparrotsyoghurt.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja). Kontrollera ingredienserna i korven.

Tips

Barnknepet: Om barnen tycker pepparrot är för starkt kan deras del av yoghurten istället blandas med fetaost, bara kryddor eller vad som finns att tillgå hemma.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g färskpotatis
  • 1 knippe rödbetor
  • salt
  • 1 dl rysk yoghurt
  • ca 1 1/2 msk riven färsk pepparrot
  • 480 g kabanoss
  • 1 msk smör eller margarin
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Turkisk yoghurt eller Grekisk yoghurt

20 % rabatt

Salakis 1000 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2917 kJ / 703 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer