Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kabanoss med ljummen potatissallad

Kabanoss med ljummen potatissallad är en välsmakande korvrätt som serveras med utsökt potatissallad gjord på morötter, potatis, sallad och dressing av olivolja, vitvinsvinäger och senap (gärna grovkornig). Mycket gott och perfekt att ta med sig på picknicken!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  2. Skölj salladen och skär i bitar. Skala morötterna och hyvla dem tunt med en potatisskalare eller en osthyvel.
  3. Blanda olivolja, vinäger, senap och vatten i en stor bunke. Dela den kokta potatisen i mindre bitar och lägg dem i bunken. Vänd ner sallad och morötter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek korven i matfettet i en stekpanna och servera till potatissalladen.
  5. Servera korven med potatissalladen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 1/2 isbergssalladshuvud
  • 2 morötter
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk senap (gärna grovkornig)
  • 1/2 dl vatten
  • salt och peppar
  • 480 g kabanoss
  • 1/2 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2936 kJ / 701 kCal