Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Julkyckling med krossade rotfrukter och katrinplommonsky

Denna härliga julkyckling med krossade rotfrukter kommer bli mycket uppskattad! Blanda dina varma, grovkrossade grönsaker med crème fraiche till en härlig röra som serveras till din möra kyckling och en helt himmelskt god katrinplommonsky.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Ta av plastfolien från kycklingen och lägg den i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen ca 1 timme och 20 minuter eller tills innertemperaturen är 82˚C i låret (köttsaften ska vara klar utan rosa inslag).
  3. Skala och skär potatis och rotfrukter i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och krossa dem grovt så att det är lite bitar kvar. Rör ner crème fraiche och persilja, smaksätt med salt och peppar.
  4. Skär plommonen i bitar. Ta upp kycklingen och sila skyn i en kastrull. Blanda skyn med buljong, vinäger och plommon och koka upp. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten.
  5. Skär upp kycklingen och servera den med krossade rotfrukter och plommonsky.

För alla

Kontrollera ingredidensförteckningen på buljongen.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 julkyckling
  • 8 potatisar
  • 3 morötter
  • 2 palsternackor
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl hackad persilja
  • 8 torkade urkärnade plommon
  • 3 dl buljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 msk balsamicovinäger
  • majsstärkelse
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?