Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Julköttbullar

Dessa mumsiga köttbullar är ett måste på julbordet. Den fina julsmaken får du genom att tillsätta kryddpeppar i smeten som även består av bland annat riven, kokt potatis, lök och fläskfärs. Stek dina julköttbullar med smör tills de får en fin färg.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 50 köttbullar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll vattnet på ströbrödet i en bunke. Låt svälla ca 5 minuter.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör i en stekpanna. Låt svalna.
  3. Riv den kokta potatisen fint. Blanda samman alla ingredienser i bunken.
  4. Krydda med salt och peppar. Ta en klick och gör ett stekprov och smaka av.
  5. Rulla till små köttbullar, ha gärna blöta händer så går det lättare. Stek dem runt om i omgångar i smör och olja i en stekpanna.

För alla

Gör glutenfri: använd ströbröd fritt från gluten eller byt mot rent havre.
Gör laktosfri: använd mjölkfritt ströbröd eller havregryn. Byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd eller havregryn. Byt smör mot mjölkfritt matfett
Gör äggfri: välj äggfritt ströbröd. Uteslut ägget eller ersätt det med ca 1/2 dl vatten och ca 1 msk potatismjöl (för 50 st).

Ingredienser

Portioner: 50 köttbullar
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 gul lök
  • 1 kokt kall skalad potatis
  • 500 g fläskfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen vitpeppar
  • smör och olja till stekning
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer