Jordnötssås
Denna jordnötssås passar till så otroligt många maträtter med sin djupt nötiga smak kryddad med vitlök, ingefära och curry. För krämigheten tillsätter du kokosmjölk till jordnötssåsen och avrundar med lite sambal oelek för hettans skull.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2004
Ingredienser
8 portioner
4 dl salta jordnötter
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
2 tsk curry
4 dl kokosmjölk
1 tsk sambal oelek
1 msk riven färsk ingefära
3 msk japansk soja
1 msk brun farin
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1473 KJ / 352 kCal
Fett30 g
Salt2 g
Kolhydrater8 g
Protein11 g
Kommentarer
Jätte gott. Super bra recept, blev precis som på en Restaurang.!
Maria
2024-01-18Pernilla: Vete används när soja framställs men enligt studier är slutprodukten glutenfri tack vare fermenteringsprocessen. Nu säljs det ju dock även glutenfri soja där vetemjöl inte används alls i processen.
Isak
2023-08-29Japansk soya innehåller gluten /Pernilla
Pernilla
2023-08-12Hej Pernilla! Som Isak ovan skriver så betraktas soja som glutenfri. Soja består delvis av vete men i analyser har man ändå kunnat konstatera att jäsningen gjort att slutprodukten blir glutenfri. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-29