Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Jordgubbstårta

Vem kan väl motstå denna somriga och saftiga jordgubbstårta? Börja med tårtbottnen och gör sedan fyllningen. Dekorera gärna tårtfatet med vackra blad från trädgården.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Tårtbotten: Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och socker poröst.
  3. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver. Vänd ner mjölet i socker- och äggblandningen. Häll på vattnet.
  4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd försiktigt ner i smeten.
  5. Smöra och bröa en stor, rund form (ca 30 cm i diameter, för 15 port) och häll i fyllningen. Grädda kakan ca 40 minuter, känn efter med en sticka om den är torr. När kakan svalnat, stjälp upp den på ett fat och dela den i tre bottnar.
  6. Fyllning: Skala och skiva rabarberstjälkarna. Smält dem med honung i en kastrull på svag värme ca 10 minuter. Låt svalna.
  7. Lägg rabarberfyllningen på understa bottnen. Lägg på den andra bottnen och bred på generöst med äppelmos. Lägg på den tredje bottnen.
  8. Vispa grädden och fördela (spritsa ev) den över tårtan.
  9. Ansa, skölj och skiva jordgubbarna, fördela dem över tårtan. Dekorera gärna tårtfatet med vackra blad, t ex från hallonbusken.

För alla

Innehåller gluten, ägg, mjölkprotein och laktos.
Gör mjölkproteinfri: ersätt grädden med mjölkfritt alternativ, se Tips nedan. Smörj formen med mjölkfritt margarin och bröa den med mjölkfritt ströbröd eller riven kokos.
Gör glutenfri: baka tårtbottnen efter eget glutenfritt recept.

Tips

För att göra tårtan mjölkfri kan Imat ersätta grädden. I Buffé nr 11/05 finns visptipset. För varje förpackning tillsätts 2 blötlagda, smälta gelatinblad för att få Imat vispbar.

Ingredienser

Portioner: 15
Tårtbotten
  • 4 stora ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl potatismjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 3 msk hett vatten
Fyllning
  • 3 rabarberstjälkar (à 115 g)
  • 3 msk flytande honung
  • 2 dl äppelmos
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 l jordgubbar
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 1098 kJ / 262 kCal

ICA återkallar ICA Basic hallon Läs mer