ÖVER 60 MIN | Medel

Jordgubbssnittar

Syltkakor av olika slag går hem hos de flesta. Dessa mördegskakor fyller du med somrig jordgubbssylt och skär i sneda snittar. Toppa jordgubbssnittarna med florsockerglasyr i ett fint mönster. Testa med hallon-, svartvinbärs- eller blåbärssylt nästa gång!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 40 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda mjöl, potatismjöl, socker, salt  och smör till en smidig deg, gärna i matberedare.
  3. Dela degen i 4 delar. Rulla ut till långa stänger och lägg på 2 bakpappersklädda plåtar (för 40 kakor).
  4. Gör en fördjupning i mitten av stängerna och fyll med jordgubbssylt.
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 14 minuter. Låt svalna något.
  6. Skär längderna lite på snedden till 1-2 cm breda snittar. Låt svalna.
  7. Blanda florsockret med några droppar vatten till en tjock glasyr. Ringla eller spritsa glasyren över kakorna.

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: ca 40 st
  • 4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
  • 1 dl potatismjöl (1 dl motsvarar 80 g)
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 200 g kylskåpskallt tärnat smör
  • 1 - 1 1/2 dl jordgubbssylt
  • 1/2 dl florsocker
  • några droppar vatten

Näringsvärde
Per portion

Energi 354 kJ / 85 kCal