Jordgubbssnittar

8
1
Jordgubbssnittar

Syltkakor av olika slag går hem hos de flesta. Dessa mördegskakor fyller du med somrig jordgubbssylt och skär i sneda snittar. Toppa jordgubbssnittarna med florsockerglasyr i ett fint mönster. Testa med hallon-, svartvinbärs- eller blåbärssylt nästa gång!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Jordgubbssnittar

Ingredienser

ca 40 st
4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
1 dl potatismjöl (1 dl motsvarar 80 g)
1 dl strösocker
1 krm salt
200 g kylskåpskallt tärnat smör
1 - 1 1/2 dl jordgubbssylt
1/2 dl florsocker
några droppar vatten

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Robert

2017-10-04

Rätt goda kakor, men konsistensen blev lite väl smulig. Var svårt att transportera till fikan på jobbet.

Näringsvärde per portion

Energi 354 KJ / 85 kCal
Fett 4 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 11 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept