Suverän sommarpaj när det är gott om jordgubbar. Fyll en frasig pajbotten med söta sommarbär. Täck dem med gräddkräm och grädda i ugnen. Njut med vaniljvisp eller glass.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: ersätt pajbottnen med glutenfritt pajdegsrecept.
Gör laktosfri: välj laktosfria alternativ till smör och grädde. Ersätt vaniljvisp med laktosfri grädde och smaksätt den med vanilj, eller bjud med laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: ersätt smör med mjölkfritt matfett. Byt grädde mot vispbar soja- eller havrebaserad gräddersättning. Använd mjölkfri grädde smaksatt med vanilj, eller bjud mjölkfri glass till servering.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Äggfri? Hur gör man då.
Ann
2020-08-11Hej Ann! Vi har inte provat baka pajfyllningen utan ägg men du kan baka den här, något enklare varianten utan ägg, https://www.ica.se/recept/cheesecake-med-rord-fyllning-och-sommarbar-369871/. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-08-11Ska smeten man vispar ihop bli fluffig eller bara slät?
Anna jessica
2020-07-25Hej Anna Jessica! Ursäkta sent svar. Smeten ska bara bli slät. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-08-06För mycket smör och jordgubbar. Ta 100 gr smör, 4 dl mjöl och 400 gr jordgubbar:-))
Elena
2020-07-05