Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Jordgubbsmarmelad med fläderblom

Smakrik och god hemmagjord marmelad av fina råvaror som jordgubbar och äkta fläderblom. Denna delikata jordgubbsmarmelad med fläderblom bör förvaras svalt i glasburkar.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj bären i kallt vatten och rensa dem. Mixa eller mosa bären så fint som du vill ha marmeladen.
  2. Blanda bär och socker i en kastrull och lägg i fläderblomman. Hetta upp under omrörning. Mät koktiden till ca 2 minuter från det att marmeladen kokar kraftigt.
  3. Ta kastrullen av värmen. Ta bort blomman och skumma ytan väl. Låt koket svalna i 15 minuter och häll sedan marmeladen på väl rengjorda glasburkar. Förslut burkarna och förvara svalt.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 1 kg jordgubbar (1 kg motsvarar ca 2 liter)
  • 500 g syltsocker
  • 1 utslagen äkta fläderblom
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?