Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Jordgubbsglass

Att göra egen jordgubbsglass är riktigt smaskigt. Vispa samman en smet på mosade jordgubbar, ägg, florsocker, vaniljsocker och vispgrädde och frys in. Jättegott en varm sommardag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och snoppa jordgubbarna. Mosa dem med en gaffel eller mixa dem i en matberedare. Vispa ägg, äggulor, flor- och vaniljsocker pösigt i en skål. Vispa grädden till hårt skum.
  2. Blanda jordgubbsmos, äggsmet och vispgrädde. Häll i en form, täck och frys minst 6 timmar. Rör i glassen några gånger under infrysningen för att förhindra isig glass.
  3. Låt glassen stå ca 20 min i rumstemperatur innan servering.
  4. Garnering: Garnera med citronmeliss- eller myntblad.

Tips

Mosa 1/2 liter jordgubbar. Mjukrör 2 liter vaniljglass, gärna med elvisp, och blanda med de mosade jordgubbarna. Frys glassen till serveringen. Garnera med färska jordgubbar och maränger. Tipstexten är avsedd för 10 port.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 l jordgubbar
  • 1 ägg
  • 2 äggulor
  • 2 1/2 dl florsocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
Garnering
  • citronmelissblad eller myntablad
  • jordgubbar
Lägg till i inköpslistan