Jordärtskockssoppa med osttoast

4
1
Jordärtskockssoppa med osttoast

Hör du till dem som älskar jordärtskockor? Vilken tur, för kvällens soppa är gjord på just det! Med en krämighet från grädde, och en kryddig smak från färsk rosmarin kommer skockorna verkligen till sin rätt. För extra mättnadskänsla serveras varma toasts med ost och plommontomater vid sidan av.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2020

Jordärtskockssoppa med osttoast

Ingredienser

4 portioner
600 g
jordärtskockor
1
bakpotatis
1 msk
olivolja
2
vitlöksklyftor
7 1/2 dl
vatten
2
grönsaksbuljongtärningar
2 1/2 dl
vispgrädde
2 msk
hackad färsk rosmarin
-
salt
-
peppar

Toast

500 g
plommontomater
8
skivor surdegsbröd
150 g
riven prästost

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Pressa 1/2 vitlöksklyfta i 1 msk olja (för 4 port) och pensla på brödskivorna innan tomaterna läggs på.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Alexandra

2020-03-11

Det här var otroligt gott. Extra gott bröd när jag penslade med vitlök och olja enligt tips

Näringsvärde per portion

Energi 2995 KJ / 713 kCal
Fett 41 g
Salt 4 g
Kolhydrater 61 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept