Japp - en lättlagad mousse

Betyg 3.2 av 5.
162 personer har röstat
22
Japp - en lättlagad mousse

Recept på Japp - en lättlagad mousse perfekt till efterrätt. Du gör den av mörk choklad, chokladbitar av Japp eller Mars, ägg, socker, salt och grädde. Servera den krämiga desserten i glas och garnera med hackad choklad.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2003

Japp - en lättlagad mousse

Ingredienser

6 portioner
175 g  mörk blockchoklad
2 st  chokladbitar Japp eller Mars (à 55 g)
4   äggulor
3 msk  socker
1 krm  salt
4 dl  grädde
hackad choklad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
162 personer har röstat

Kommentarer

Bytte ut 1/3 av grädden till syrad grädde, halva mängden socker och strödde hockeypulver över! To die for! 😋

Karolin

2022-02-19

Använde bara 200g mjölkchoklad och serverade med flingsalt lite olivolja och hallon

Görel

2021-12-07

Fett gott ju

James

2020-10-28

Testa liknande recept

After Eight-lådor med chokladmousse
Betyg 3.4 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dubbel chokladcrème med jordnötskrokant och bär
Betyg 3.5 av 5.
139 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladmousse
Betyg 3.2 av 5.
368 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mörk chokladmousse med chili och hallon
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Trefärgad chokladmousse på mandelbotten
Betyg 3.4 av 5.
109 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Espressomousse
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga