Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Japp - en lättlagad mousse

Recept på Japp - en lättlagad mousse perfekt till efterrätt. Du gör den av mörk choklad, chokladbitar av Japp eller Mars, ägg, socker, salt och grädde. Servera den krämiga desserten i glas och garnera med hackad choklad.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grovhacka blockchokladen och Japp- eller Marsbitarna. Smält detta i en skål i vattenbad och rör till en jämn smet.
  2. Vispa äggulorna, sockret och saltet fluffigt. Blanda med chokladsemeten och låt svalna något.
  3. Vispa grädden styv. Rör ner en fjärdedel av grädden i smeten och vänd sedan ner resten.
  4. Lägg upp i glas eller små skålar och ställ i kylskåp att stelna. Garnera med lite hackad choklad.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 175 g mörk blockchoklad
  • 2 st chokladbitar Japp eller Mars (à 55 g)
  • 4 äggulor
  • 3 msk socker
  • 1 krm salt
  • 4 dl grädde
  • hackad choklad
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer