Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Janssons frestelse

För många är Janssons frestelse lika viktig på julbordet som julskinkan, men denna läckra maträtt passar faktiskt lika bra att servera vilken dag som helst. Ansjovis ger denna rätt sin speciella smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala potatisen och skär den i fina strimlor.
  3. Skala lökarna, skiva tunt och fräs löken mjuk i matfett i en stekpanna.
  4. Varva potatis, lök och ansjovisfiléer i en smord ugnssäker form. Lägg potatis i botten och överst.
  5. Häll på grädde och ansjovisspad i formen. Strö på ströbröd och klicka över smör.
  6. Grädda i ca 40 minuter, i nedre delen av ugnen. Späd (vid kanten) med ytterligare grädde efter halva tiden.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 1/2 kg fast potatis
  • 3 gula lökar
  • matfett till stekning
  • 2 burkar ansjovisfilé (à 125 g)
  • 3 dl grädde
  • 2 1/2 msk ansjovisspad
  • 2 msk ströbröd
  • 3 msk smör
  • ev ytterligare ca 2 1/2 dl grädde
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer