Jacobs enkla valnötsbröd med Gojibär | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Jacobs enkla valnötsbröd med Gojibär

Ett enkelt recept på härligt valnötsbröd med gojibär. Filmjölksbrödet gör du av bland annat mjöl, linfrö, havregryn, bikarbonat, valnötter och honung. Underbart gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C grader.
  2. Smörj och bröa en 1,5- liters limpform med olja.
  3. Mät upp de båda mjölsorterna, linfrö och havregryn i en bunke och blanda i salt, brödkryddor och bikarbonat.
  4. Rör ner Gojibär och valnötter. Tillsätt fil, olja och honung och rör ihop till en kladdig deg. Häll degen i den smorda formen.
  5. Grädda ca 75 minuter, eller till en innertemperatur på 96 grader.
  6. Låt brödet svalna lite. Slå det sedan ur formen och låt det kallna på galler under bakduk.

För alla

Brödet innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: Välj laktosreducerad eller laktosfri filmjölk eller yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut filmjölk mot ett sojabaserat alternativ, t ex Alpro soyayoghurt.
Är du nötallergiker: Byt ut valnötterna mot samma mängd solros- eller pumpakärnor!

Tips

Servera brödet som tillbehör på en ostbricka istället för kex.

Ingredienser

Portioner: 1 bröd
  • 4 dl grovt rågmjöl
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 1/2 dl hela linfrön
  • 1 dl havregryn
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 msk brödkryddor
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 1/2 dl gojibär (1,5 dl motsvarar ca 70 g)
  • 2 dl valnötter
  • 6 dl filmjölk
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk flytande honung
Lägg till i inköpslistan