Italiensk tomatsås
Inget går upp mot en riktig italiensk tomatsås. Krydda tomatsåsen med basilika och vitlök och avnjut tillsammans med pasta eller köttbullar. Buon appetito!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2003
Ingredienser
4 portioner
500 g krossade tomater konserverade eller färska
1 - 2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 - 3 msk olivolja
2 - 3 msk tomatpuré
salt
svartpeppar
1/2 - 1 tsk strösocker
1/2 dl strimlad färsk basilika
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi546.3 KJ / 130.5 kCal
Fett10 g
Salt0.06 g
Kolhydrater7.8 g
Protein1.5 g
Kommentarer
Verkar vara ett riktigt höjdarrecept, för man blir hungrig när man läser det.
Mikael
2024-02-07Senast tog jag ur frysen aubergintärningar som redan var färdiglagade och lät dem koka med i såsen.
Annika
2023-12-17Mycket god! 5 stjärnor! Tillsätter lite röd vinäger eller citron för syra. Viktigt att smaka av för att få rätt balans.
Ingegerd
2023-07-24